Oefentherapie Middelburg

Oefentherapie Middelburg is een praktijk voor Oefentherapie Cesar.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een behandelmethode gericht op het verminderen, opheffen of voorkomen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, en incontinentie. Maar ook stress gerelateerde klachten zoals hyperventilatie, angst / spanningsklachten, chronische pijnklachten en slaapproblematiek.

Oefentherapie Middelburg - medisch Cetrum Middelburg - medisch centrum kalverstraat - MCK

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en uw manier van bewegen in relatie tot de klachten. U leert dit verbeteren zodat u weer optimaal kan functioneren tijdens uw dagelijkse activiteiten. U werkt op een actieve manier aan het herstel tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen en hoe u daar mee om kan gaan.

De therapeut

Marleen van Wijngaarden-Verhulst is oefentherapeut Cesar sinds 1998 en sinds 2010 werkzaam in haar eigen praktijk. In de periode daarvoor werkte zij in de bedrijfsgezondheidszorg. Hierdoor heeft ze veel ervaring met arbeidsgerelateerde klachten.

Door het volgen van bijscholingen houdt zij haar vakkennis goed bij. De praktijk is aangesloten bij het netwerk Chronisch Pijn en het netwerk Slaapoefentherapie. Marleen is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vergoeding

Oefentherapie Cesar / Mensendieck wordt volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Een verwijzing is niet per definitie noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie op:
www.oefentherapiemiddelburg.nl

Oefentherapie Middelburg

Telefoon: 0118-638028 / 0627347283