Massagepraktijk Wim Gutteling

Mijn naam is Wim Gutteling en sinds 1998 werkzaam als masseur.
In het MCK, Medisch Centrum Kalverstraat, heb ik een massagepraktijk gericht op het behandelen van lichamelijke klachten, maar u kunt ook voor een ontspannende massage komen. Ik ben gediplomeerd sportmasseur en lid van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Om mijn licentie te behouden volg ik elk jaar bijscholingen. In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in verschillende massagetechnieken die u op deze website kunt bekijken. Door samenwerking met de verschillende disciplines in het MCK is het mogelijk om nog professioneler te kunnen werken, waar ik heel dankbaar voor ben.

“Samen staan we sterk”

icoon

Sportmassage

Bij Massagepraktijk Wim Gutteling wordt sportmassage uitgevoerd om de lichamelijke conditie van de sporter  te behouden of te verbeteren. Tevens kan het als doel hebben de nadelige gevolgen van het sporten weg te nemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een blessure. Het is een stevige massage die ook geschikt is voor mensen die nooit sporten. Het lichaam wordt dan vaak op een andere manier belast door bijvoorbeeld te tuinieren of ander werk uit te voeren. Effecten van de sportmassage:
– een verlaging van de spierspanning
– een snel herstel van de spieren
– het ervaren van minder spierpijn
– een betere doorbloeding van de spieren
– optimale prestatie
– een verhoging van de pijngrens, waardoor er minder last zal zijn van kleine pijnlijke momenten

icoon

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage heeft als doel om te ontspannen. De sfeer rondom de massage en het masseren zelf, zullen de spieren en de geest tot rust laten komen.  In de ruimte heerst een aangename temperatuur, zodat u het niet koud zult hebben wanneer u in een aangename houding op de massagetafel ligt. Door middel van rustige handgrepen zullen de harde en de gespannen spieren zich gaan ontspannen. Hierdoor zullen de spieren beter doorbloed worden en zullen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën.
Effecten van de ontspanningsmassage:
– het ervaren van een lichamelijke ontspanning
– het ervaren van geestelijke ontspanning
– vermindering van bijvoorbeeld hoofdpijn
– vermindering van lage rugpijn
– betere doorbloeding van de huid en de spieren
– het soepeler kunnen bewegen, denk hierbij aan lopen en bukken
– een betere nachtrust

icoon

Shiatsu

Shiatsu is een manier van massage waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten van het lichaam. Deze manier van druk geven wordt meestal gegeven met de duim, maar kan ook gegeven worden met de handpalm en elleboog. De druk die gegeven wordt beïnvloedt de meridianen in het lichaam, dat zijn de energetische kanalen in de energiestroom van uw lichaam. Deze energiestroom wordt ook wel Ki genoemd. Meridianen zijn de banen waardoor de energie door uw lichaam heen beweegt.
Meridianen hebben functies:
– er wordt gezorgd voor beweging in het lichaam, denk aan bloed, gas, zuurstof, water etc.
– de verbinding van de ledematen en het hoofd met de romp
– de communicatie die plaats vindt van boven naar beneden, en van binnen naar buiten
– de zorg voor de regulering van de organen.

In de Oosterse geneeskunst wordt gekeken naar de relatie tussen de klacht en de organen in het lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht, maar ook naar de emotionele en geestelijke houding van de patiënt. Door de balans te vinden kan de energie weer geheel vrijstromen door uw lichaam, zodat u zich weer een stuk beter zult gaan voelen!

icoon

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat de aanstaande moeder en haar ongeboren kindje helemaal tot rust kunnen komen. Een zwangerschap is een periode vol veranderingen en kan ook een drukke periode zijn. Deze massage heeft als doel dat u kunt genieten en tot rust kunt komen. Middels een speciaal kussen is het mogelijk dat u op uw buik kunt liggen. Uw overbelaste spieren van de rug en de benen kunt u dan laten masseren. Deze massage is 100% veilig voor uw ongeboren kindje. Na deze massage kunt u er ontspannen en stressvrij tegen aan.

icoon

Voetreflexzone massage 

Voetreflexzone massage is een Oosters therapeutisch en diagnostisch systeem. Hierbij worden de voetzolen en de handpalmen gebruikt om ziekten in de rest van het lichaam te signaleren en ook te behandelen. Het is gebaseerd op het principe dat de inwendige organen geprojecteerd zijn op diverse plaatsen van het lichaamsoppervlak, zoals het oor, de hand en voet. Bij deze heerlijk ontspannende massage wordt er drukuitoefening uitgevoerd op deze projectieplaatsen. Voetreflexzone massage werkt ontspannend, stressverminderend, energiebalans en gezondheid herstellend. Tijdens de behandeling vindt er lichamelijke en geestelijke ontgifting plaats, wordt er pijn weggenomen en wordt op een krachtige manier het natuurlijke proces van genezing ondersteund. Afhankelijk van de ernst en duur van de klacht zal het aantal benodigde behandelingen verschillen. Heeft u geen klachten, maar wilt u wel voetreflexzone massage? Dat kan natuurlijk ook om spanning en stress voor uzelf te voorkomen.

icoon

Stoelmassage

Stoelmassage is een vorm van massage die populair is in Nederland. De behandeling is gericht op de nek, schouder, rug, armen, handen en het hoofd. De massage wordt gegeven op een speciale stoel. Deze behandeling duurt ongeveer 20 minuten en kan gegeven worden door de kleding heen. Dit maakt de massage laagdrempelig. Voor mensen die een zittend beroep uitvoeren kunnen deze houdingsspieren erg gespannen zijn. Dit kan mogelijk zorgen voor een verlaagde arbeidsproductiviteit en storend werken. Het kan mogelijk de basis voor RSI vormen. 

icoon

Deze verschillende massagetechnieken zijn ook in combinatie mogelijk!

icoon

Medisch Centrum Kalverstraat
Massagepraktijk Wim Gutteling

Gangpad C kamer 16

Kalverstraat 1
4331 LZ MIDDELBURG

Bel: 06 25093474
M@il:
wim.gutteling@online.nl

icoon

Openingstijden

Di :08.30 – 12.00Wo :08.30 – 11.00
13.30 – 17.00
19.00 – 21.00
Do :08.30 – 12.00Vr :08.30 – 12.00
13.30 – 17.0014.45 – 17.00
19.00 – 21.0019.00 – 21.00
Za :09.00 – 12.00

Tarieven

Stoelmassage25 euro
Overige massages
30 minuten25 euro
60 minuten40 euro

Wilt u een orgineel kado geven? U kunt bij mij een kadobon kopen en iemand verrassen met een heerlijke massage.

Klantenkaart

Mocht u vaker willen komen dan krijgt u een klantenkaart, zodat u na elke 10de massage de volgende behandeling voor de helft van de prijs krijgt.

icoon